Voiko omaa uraa oikeasti suunnitella ja mitä hyötyä on Ura-Personal Trainerista™?

Tiesitkö, että omaa työuraa voi rakentaa tavoitteellisesti? Tehdä sekä lyhyen että pitkän tähtäimen suunnitelmia? Oletko koskaan oikeasti miettinyt, minkälaisessa työtehtävässä haluaisit olla viiden vuoden kuluttua tai edes vuoden kuluttua?

Voiko omaa uraa oikeasti suunnitella askel kerrallaan? Oma vastaukseni on, että voi sekä ei voi. Usein sattumalla on myös osuutta asiaan, mutta pääpiirteet voi mielestäni suunnitella – myös työuran osalta.

Mitä urasuunnittelu konkreettisesti tarkoittaa?

Yksi tapa on, että istut alas ja otat esille paperia ja kynän. Kirjoitat paperille haaveesi työn suhteen. Älä mieti rajoitteita, vaan anna ajatuksen lentää. Mitä haluaisit oikeasti tehdä viiden vuoden kuluttua?

Tämän jälkeen mieti, miten tuohon tavoitteeseen oikeasti pääset. Onko sinulla jo nyt tarvittavaa osaamista vai tarvitsetko lisäkoulusta? Mistä lisäkoulutusta pystyy hankkimaan ja miten?

Missä yrityksessä haluaisit työskennellä? Tutustu yrityksiin, jossa toivetyötäsi on tarjolla. Vastaavatko yrityksen arvot omiasi? Entäpä minkälaiselta työilmapiiri vaikuttaa?

Ota potentiaaliset työnantajat seurantaasi eri some-kanavissa. Verkostoidu LinkedInissä nykyisten työntekijöiden kanssa. Näin pysyt perillä yritysten toiminnasta ja voit saada vinkkejä myös piilotyöpaikoista.

Tee realistinen suunnitelma siitä, miten pääset tavoitetyöhösi. Tässä hyvänä apuna voi toimia Ura-Personal Trainer™. Kuten liikuntaa voi harjoittaa tavoitteellisesti, myös työuraa varten voi palkata oman Personal Trainerin™.

Mitä hyötyä Ura-Personal Trainerista™ on?

Saat käytännön vinkkejä urasi suhteen. Usein ulkopuolinen valmentaja näkee sellaisia keinoja ja mahdollisuuksia, joita itse ei välttämättä huomaa.

Voit laatia Ura-Personal Trainerin™ kanssa suunnitelman ja kartan, mitä kautta pystyt paremmin saavuttamaan tavoitteesi. Voit esimerkiksi treenata valmentajan kanssa erilaisia työnhaun painopisteitä, selkeyttää uratavoitteitasi, miettiä mahdollisia lisäkoulutuksia, oppia, miten henkilöbrändiä määrätietoisesti rakentamalla voi saavuttaa pisteen, jossa työnantajat lähestyvätkin sinua työtarjouksillaan.

Ura-Personat Trainer™ on sinun oma henkilökohtainen valmentajasi kohti unelmatyötä!

Kun haluat apua työurasi suhteen, ota yhteyttä! Rekryvalmentaja auttaa!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *